Smaller Default Larger

26 października w Sali Ochotniczej Straży Pożarnej odbyły się warsztaty „Tradycyjne jadło” - warsztaty kulinarne poświęcone tworzeniu kartaczy. Uczestnicy, zarówno miłośnicy gotowania, jak i ci, którzy chcieli poznać lokalne tradycje kulinarne, mieli okazję nauczyć się, jak w prosty sposób przygotować to smaczne danie mając do dyspozycji składniki oraz niezawodne panie z KGW "Dąbrowianki” – ekspertki w dziedzinie tradycyjnych potraw. Warsztaty tworzenia kartaczy to nie tylko nauka gotowania, ale także sposób na pielęgnowanie lokalnych tradycji.

Uczestnicy wrócili do domów z nie tylko pysznymi kartaczami, ale także z nowymi umiejętnościami oraz wspomnieniami z niezapomnianego weekendu. Takie inicjatywy są niezwykle ważne w dzisiejszych czasach, gdy tradycyjne przepisy często odchodzą w zapomnienie. Słuchając historii i smakując lokalne potrawy, wszyscy mogli poczuć się częścią większej wspólnoty, która dba o swoje dziedzictwo kulinarne. 

 

0001
0001
0002
0002
0003
0003
0004
0004
0005
0005
0006
0006
0007
0007
0008
0008
0009
0009
0010
0010
0011
0011
0012
0012
0013
0013
0014
0014
0015
0015
0016
0016
0017
0017
0018
0018
0019
0019
0020
0020
0021
0021
0022
0022
0023
0023
0024
0024
0025
0025
 
Projekt dofinansowano ze środków unijnych „KPO dla Kultury” na realizację przedsięwzięcia „Tradycja i postęp – kultura niebanalna”.
 
051 belka

KALENDARZ WYDARZEŃ

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31